По-малко от две седмици остават до края на първия етап на

...
По-малко от две седмици остават до края на първия етап на
Коментари Харесай

Остават 2 седмици до крайния срок за кандидатстване в конкурса Chivas Venture

По-малко от две седмици остават до края на първия стадий на най-мащабната интернационална самодейност за търсене на бизнес планове със обществена значителност – Chivas Venture 2018.

Тази година в конкуренцията са включени 29 страни от пет континента, измежду които е и България. За присъединяване са поканени всички започващи компании, организации и обществени бизнесмени със социално-значими планове, които имат вяра, че светът може да бъде по-добро място за живеене и употребяват силата на предприемачеството, с цел да внесат положителна смяна в средата към тях. Сред най-важните условия за присъединяване в Chivas Venture 2018 са съществуването на истински хрумвания, упоритост, предприемачески дух и креативност.

Крайният период за присъединяване в състезанието е 30 октомври 2017 година и може да бъде направено посредством формата за кандидатстване на уеб страницата venture.bg.

„ България е от първите страни, включени още през цялото време на състезанието. Вярвам, че сме подготвени да изпратим български стартъп на световния край. Участието в Chivas Venture 2018 е опция за българския победител да стане част от огромна екосистема от хора от целия свят, които вършат положителна смяна към себе си и в света, както и опция да придобият доста потребни познания и пълномощия “, разяснява четвъртото издание на състезанието Боян Бенев, член на журито в Chivas Venture 2018.

Всяка страна ще излъчи най-талантливите си млади бизнесмени с планове в обществената сфера, които ще се конкурират на световния край. На 12 януари 2018 година ще бъдат оповестени финалистите и компанията победител в националния кръг, която ще има опция да се включи в няколкоседмична бизнес акселераторска стратегия в Лондон. Целта на тази стратегия е да помогне на българския финалист да развие оптимално капацитета на своята бизнес концепция. Тази фаза на състезанието ще бъде последвана от три седмици онлайн гласоподаване, в което ще бъдат разпределени първите 200 000 щ. $ от наградния фонд. Във финалния стадий на състезанието Chivas Venture , който ще се организира през 2018 година, интернационално жури ще избере най-перспективните хрумвания и ще разпредели останалата част от наградния фонд.

В рамките на българското издание на състезанието, който се организира под мотото „ Успелите спят по-малко “ , е проведена серия от събития с наименованието " Бизнес по мрачно ", на които се показват вдъхновяващите истории на някои от най-успешните бизнесмени в България.



Специални посетители на последното събитие от серията, което ще се организира на 19 октомври от 20 ч. в Sbar (бул. " Никола Й. Вапцаров " 6), са Сергей Петров, от плана в поддръжка на пчеларите Bee Smart Technologies, който ще опише за смисъла на културата в стартъп средата, Атанас Райков, директор бизнес развитие на Viber за Централна и Източна Европа и страните от Оперативно-наблюдателно дело на Viber за Централна и Източна Европа и директор Телеком партньорства, чиято лекция е на тематика „ В гонене на фантазиите “, и Любомир Янчев от българския стартъп Melissa Climate, който ще зададе въпроса „ Защо да НЕ стартираш личен бизнес? ”.

Повече информация за състезанието ще откриете на адрес https://venture.bg/. Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/293297567831123/ 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР